NYHEDSBREV APRIL 2023
Leder Den fælles SFO Piratskibet Tømmerflåden
Arbejdsglæde og socialt samvær…

...var nøgleordene på dette års personaleweekend.

Vi mødtes fredag på Metalskolen og da der er én del nye kolleger og mange der ikke arbejder sammen til dagligt, var det vigtigt for os at der var fokus på det. Vi startede med en lille leg som gjorde at vi fik et lidt bedre kendskab til hinanden. Resten af aftenen bød på lækker mad og social hygge.

Lørdag kom legekonsulent og facilitator Kit Nørgård som havde planlagt en dag i arbejdsglædens tegn. Vi lagde ud med at bygge med Lego mens vi reflekterede over hvordan den bedste SFO så ud. Det var en anderledes og nytænkende måde at arbejde med begrebet ”Den bedste SFO”.

Herefter skulle vi arbejde med vores egen arbejdsglæde. Vi tog udgangspunkt i at fortælle en historie fra vores dagligdag hvor vi havde oplevet arbejdsglæden. Herefter skulle 2 kolleger bevidne alt det de lagde mærke til ved historien.

Efter en lækker frokost havde vi lidt teori omkring hvilke faktorer der fremmer arbejdsglæden.

  • Det Jeg laver skal give mening.
  • Mine kolleger, at vi har det godt med hinanden.
  • At jeg gør fremskridt med mig selv eller mine opgaver.
  • At jeg mestrer opgaverne.
  • At jeg har en ledelse der bakker op og giver plads til mig som medarbejder.
  • At der er balance mellem privat- og arbejdsliv.
  • At jeg har medbestemmelse.

Vi kiggede også på ”De 24 karakterstyrker” som er en metode til at få øje på hvor ens styrker ligger og hvor man er knap så stærk.

Hen mod slutningen af dagen arbejdede vi i grupper hvor vi reflektede over forskellige spørgsmål omkring fritidspædagogikken og hvordan vi højner den.

Indimellem var dagen krydret med samarbejdsøvelser og lege som gav mulighed for refleksion og masser af grin.

Vi arbejder videre med at fremme arbejdsglæden for os alle, og med dette indspark føler vi os godt klædt på til fortsat at arbejde med at højne arbejdsglæden i SFOen på Tinderhøj.

Louise Dressler










Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva K Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top