NYHEDSBREV DECEMBER 2021
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Udejul

Når forældre ikke må komme ind, må børn og voksne komme ud.

Det har betydet gode snakke og tanker om hvordan traditioner i en juletid kan holdes i hævd - om end med et tvist.

I vores tre afdelinger har ideerne været vidt omkring inden de landede et sted, hvor forældre kunne komme forbi og være med. De udendørs aktiviteter har været på et plan, hvor forældre kunne føle sig velkomne, uden at fryse alt for længe.

I SFOI betød det at juleklippeklister, der normalt foregår indenfor sammen med forældre og børn, blev til en eftermiddag kun for børn med hygge og juledekorationer. Gran og pynt blev muligvis anderledes anbragt end når forældrene er med, til gengæld havde børnene en fest og fik lavet en mængde fine dekorationer.

Senere var forældrene inviterede til luciasang i skolegården. Jeg nåede at se opstillingen og har hørt fra pålidelig kilde at det lød så fint med sang i det fri. For mig at se, så det både skønt og hyggeligt ud.

I SFOII blev der tændt bål og inviteret til æbleskiver og glögg i det fri. Indendørs blev det til en hyggelig aften i børnenes tegn med banko og julesange.

Oplevelsen har været at mange forældre har bakket op om arrangementerne og det er altid dejligt at høre. Samtidig er det fantastisk at opleve en personalegruppe, der tænker nye tanker, bruger fantasien og finder på i en udfordret tid.

Social kapital

I Rødovre Kommune er den årlige måling på social kapital afsluttet. Det betyder ikke at det er afsluttet på de enkelte arbejdspladser.

I SFO har vi kigget på den lokale måling og kan konstatere at de spørgsmål vi skal arbejde videre med, taler ind i det arbejde vi allerede har sat i gang i forbindelse med vores personaleweekend tilbage i oktober.

Det gav god energi at kigge på vores del af målingen og jeg er sikker på at vi får nogle gode snakke, når vi til januar tager hul på næste del af processen.

Pernille Skau Nørgaard








Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Klovgaard Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top